Endelig fik vi forsikring af frivillige i Københavns Kommune

Efter flere års arbejde og pres fra Frivilligrådet vedtog Borgerrepræsentation i København en forsikringsordning for frivillige indsatser

Den 22. august 2019 blev det vedtaget, at borgere, der udfører en frivillig indsats for kommunen, kan forsikres på samme vilkår som Københavns Kommunes ansatte og borgere, der udfører frivilligt arbejde for kommunen.

Hidtil har Københavns Kommune kun forsikringsdækket frivillige, der udfører frivilligt arbejde og ikke de, der udfører en frivillig indsats.

En frivillig indsats er karakteriseret ved, at borgeren ikke er i et tjenestelignende forhold med kommunen, men i høj grad selv bestemmer, hvornår og hvordan den frivillige indsats udføres. De har indtil nu ikke været dækket af kommunens forsikring.

Vedtagelsen af den nye forsikringsordning betyder, at alle frivillige, der udfører et arbejde eller en indsats for kommunen, nu er dækket på lige fod i forhold til ansvarsskader, arbejdsskader og skadebehandlingsomkostninger.

Ordningen dækker alle indsatser, der er godkendt af en lokal projektleder eller fagperson. Det er dog alene borgere, der udfører en indsats i direkte tilknytning til Københavns Kommunes opgaver, og altså ikke som medlem af en frivillig forening, der nu forsikringsdækkes.

Etableringen af en forsikring for frivillige indsatser er en stor sejr for Frivilligrådet, der har haft forsikring af kommunens frivillige højt på dagsordenen siden rådet blev stiftet i 2017.