Og Frivilligprisen 2019 går til …

Igen i år har Frivilligrådet hyldet frivilligheden ved et fyraftensarrangement i Røde Kors Frivillighus på Blegdamsvej.

Aftenens arrangement bød på spændende oplæg fra henholdsvis Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen og tidligere Sundhed- og ældreborgmester i Københavns Kommune  og Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

De nominerende foreninger til prisen var Foreningen FISKEN, Kompasset, TUSMO-Vejledning, Forbrugerrådet TÆNK Økonomi- og Gældsrådgivning og Frivilligcenter SR-Bistand.

De nominerede er …

Foreningen FISKEN er et åbent og gratis tilbud til unge mellem 13 og 24 år. FISKENs tilbud består af et værested, en fritidsjobformidling, et mentorprojekt for unge over 18 år og hjælp til søgning af opholdstilladelse og statsborgerskab. Foreningens målsætning er at sikre unge et godt og sundt ungdomsliv, og FISKEN var netop nomineret for deres evne til og arbejde med at sikre unge et godt og sundt ungdomsliv.

Kompasset (Kirkens Korshær) hilser alle hjemløse migranter velkomne, men deres besøgende er hovedsageligt EU-borgere, som ikke har adgang til offentlige ydelser og møder mange barrierer og udfordringer, når de prøver at få foden indenfor på det danske arbejdsmarked. Kompasset var nomineret for deres mangfoldighed af frivillige, som hjælper nødstedte hjemløse migranter og med åbne arme og bred kulturel indsigt bliver en enorm betydningsfuld faktor i marginaliserede menneskers liv.

TUSMO-Vejledning tilbyder gratis råd og vejledning til udsatte familier med somalisk baggrund i Danmark. Vejledningen tilbydes af dansk-somaliske frivillige med en social- og sundhedsfaglig baggrund. Formålet er at tilbyde psykosocial støtte og vejledning til socialt udsatte og psykisk sårbare somaliske borgere i Københavns Kommune. Tusmo-Vejledning var nomineret for deres indsats som frivillige brobyggere til social- og sundhedsområdet for somaliere i Københavns Kommune, som er  en målgruppe, kommunen kan have svært ved at nå.

Forbrugerrådet TÆNK Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder gratis gældsrådgivning til alle, der har lav indkomst, stor gæld og lavt rådighedsbeløb. Mere end 120 frivillige står klar til at hjælpe med spørgsmål indenfor økonomi og gæld. Forbrugerrådet TÆNK Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder fortrolig, uvildig og gratis gældsrådgivning til socialt udsatte borgere. Formålet er at afhjælpe gældsproblemer og hjælpe borgere med at få styr på privatøkonomien. Økonomi- og gældsrådgivningen var nomineret for det kæmpe stykke arbejde de frivillige gør hver eneste uge i en tid, hvor rådgivningen er mere og mere efterspurgt.

Frivilligcenter SR-bistand er en frivillig, uafhængig social forening, hvor man kan få gratis, professionel bistand og rådgivning. Frivilligcenter SR-bistand hjælper med social-juridisk rådgivning og gældsrådgivning, og arbejder for at skabe lige muligheder for alle på tværs af køn, alder, etnicitet, social og økonomisk status. Frivilligcenter SR-Bistand engagerer, udvikler og medskaber et stærkere og rummeligere civilsamfund. Frivilligcenter SR-Bistand var nomineret til prisen for den uvurderlige forskel, som de frivillige gør og har gjort gennem 44 år.

Og vinderen er …

Socialborgmester Mia Nyegaard fik æren af at overrække prisen til aftenens heldige vinder, som blev Foreningen FISKEN. FISKEN modtog prisen for deres arbejde med at sikre unge et godt og sundt ungdomsliv, og for den forskel, som foreningen og dens frivillige i over 35 år har gjort for lokalområdet på Vesterbro og for unge i København.

I udvælgelsen havde Frivilligrådet lagt vægt på, at Foreningen FISKEN støtter og vejleder unge på en mangfoldighed af områder, fra hjælp til at finde studiejob eller starte uddannelse, til at danne et trygt socialt fællesskab. Foreningen FISKEN og dens frivillige møder de unge i øjenhøjde og med respekt, og bidrager til, at unge i en udsat position har en tryg base at finde deres fodfæste i.

Med Frivilligprisarrangementet ønsker Frivilligrådet at anerkende og synliggøre de bemærkelsesværdige indsatser, som karakteriserer alle de nominerede foreninger